zero waste (sıfır atık)

Okulumuz 6.sınıftan öğrencileri  İspanya ortaklı yürüttüğümüz Naturexplorers projesi kapsamında İspanya 'dan arkadaşlarının da katıldığı Dünya Geri Dönüşüm gününde Zero waste ( sıfır atık ) ile ilgili webinara katıldılar.Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğretim görevlisi  Prof.Dr. Yüksel  Ardalı 'nın konuşmacı olarak katıldığı webinarda öğrencilerimiz sıfır atık ve 5 prensibi hakkında bilgi sahibi oldular.Çevre konusunda öğrencilerimizin daha duyarlı hale geldiğini görmek mutluluk verici.Bilgilendirme toplantısı bitiminde öğrencilerimiz ile konuşmacımız arasında soru cevap etkinliği düzenlendi.Son olarak da ,öğrencilerimiz öğrendikleri bilgilerle ilgili eğlenceli quiz etkinliği yaptılar.Sıfır Atık ve 5 prensibi olan Azalt( reduce),Yeniden Kullan (reuse),Yeniden dik(replant),Reddet (refuse)ve bunları yapamazsan en son çare olarak  Geri dönüştür (recycle)üzerinde durulan webinar sonrasında öğrencilerimiz çevre dostu çanta tasarlama etkinliği yaptılar .Tasarımlarında 5R diye geçen sıfır atığın 5 prensibini kullandılar.Etkinlik sonrası  tasarımlarını çevre dostu çantalara baskı yaptırarak çantalarını kullanmaya başladılar.

22.04.2022 409

22-04-202222-04-202222-04-202222-04-2022